BETON MISCHNIX 25/1 LASSE 48/1

Šifra: S452131

Dostupno

Pošalji upit

Specijalni brzovezujući suhi beton za unutarnju i vanjsku primjenu. Sadrži cement kao vezivo, mineralne punilo i posebne dodatke.

Tehnički opis:
Granulacija: 0÷4,0 mm Tlačna čvrstoća: > 20 kN /m Čvrstoća na savijanje: > 3 N / mm Debljina sloja: cca 10 cm/sloj Potrošnja: cca 20 kg/m za debljinu od 1 cm cca 2.000 kg/m Miješanje s vodom: cca 3,0-2,5 l/vreća Radno vrijeme: 5-10 minuta Sigurnosne upute: U vezi postupanja, transporta i zbrinjavanja materijala vidjeti važeći sigurnosno tehnički list! Pakiranje: Papirnata vreća 25 kg, paleta 1,2 t Rok trajanja: 6 mjeseci na paletama u suhom i originalnom pakiranju, zaštićeno od smrzavanja.

Preporuka za ugradnju:
Priprema podloge: Kod podzemnih betoniranja iskop mora biti širi 20-30 cm od komponente koju treba ksirati. Dno i zidovi jame moraju biti navlaženi, ali ne smije biti vode u jami. Obrada: Bez miješanja: suhi beton se suhi usipava u navlaženu jamu i zatim se polako dodaje voda, uvijek u slojevima od 10 cm od komponetne koja se pričvršćuje (oko 1 minuta vrijeme čekanja između pojedinih slojeva). S miješanjem: suhi beton se miješa kao i obično. Nakon toga, gotovi beton se može obraditi oko 10 do 15 minuta. Izliveni beton mora biti zbijen i zaglađen prema svojoj konzistenciji. Za vreću od 25 kg upotrijebite ukupno 3,0 -3,5 l vode. Dio koji se treba pričvrstiti može se lagano opteretiti nakon 1 h, a potpuno opteretiti nako 24 h. Napomene: Temperatura materijala, podloge i okoline moraju biti između +5°C do +30°C Niska temperatura i velika vlažnost produžuje vrijeme vezanja i sušenja!